Rijdersverslag: WE Rally Team


We schrijven 17 september 2016 omstreeks half 9. De gele Chevrolet Kalos van een breed lachende Mathijs Elsinga (rijder) en Hermen Welink (navigator) rolt over het finishpodium van de rally van hun dromen…

Het is de schuld van Rutger-Jan…
Een begin maken in de rallysport is voor net afgestudeerde jongens zonder een kapitaalkrachtige achterban niet makkelijk. Het is Mathijs en Hermen echter wel gelukt! Hoe? Door spaarcentjes te investeren, een beetje lef te tonen en op het juiste moment het laatste zetje te krijgen. Rutger-Jan Hesselink stelde zijn Peugeot 205 in de Twente rally van 2015 kosteloos beschikbaar en daarmee had het rallyvirus definitief gewonnen.

Mathijs:
Er is vaak gezegd; het lukt je toch niet, de Nederlandse rallysport is op zijn retour, enzovoort. Toch stimuleerden die opmerkingen me juist om door te zetten. En het is gelukt! Het kan dus wel, en ik zou iedereen die twijfelt om (weer) te beginnen aan willen moedigen het gewoon te doen! Er zijn prachtige cups waarin je met een heel fatsoenlijk budget competitief rally kunt rijden. Samen maken we de (rally) toekomst!

Het eerste jaar verloopt niet vlekkeloos
Hermen: Na een degelijke eerste rally waarin een stijgende lijn te zien was qua tijden zijn we in Hardenberg (onze tweede rally) hard van de weg gegaan. Een enorme teleurstelling en geen rallyauto meer. Bemoedigd door de mensen van het Deltion rallyteam zijn we echter doorgegaan en we hebben onze Hellendoornrally droom waargemaakt.

Hellendoorn moet opnieuw het hoogtepunt worden
Het tweede rallyjaar van het WE Rally Team staat in het teken van verder leren en genieten van de sport. Samen met het Deltion rallyteam en partners gaat het team proberen dit jaar meer wedstrijden te rijden. Misschien maken ze voor Hellendoorn wel de stap naar een andere auto….

De Hellendoornrally heeft iets magisch voor het WE Rally Team. Hermen: Met name de proeven rond Den Ham en natuurlijk Luttenberg lijken me machtig om te rijden. Mathijs: De vrijdagavond van Hellendoorn is een begrip. Dat de hele regio dan rally ademt geeft een onbeschrijfelijk gevoel.

Voor september 2017 moet er echter nog wel wat gebeuren! Nieuwsgierig geworden naar onze verrichtingen? Benieuwd of betrokkenheid bij ons team iets voor u is? Ons verhaal verifiëren? kijk eens op onze website en facebookpagina en neem contact met ons op!

In ieder geval tot in Hellendoorn!

Foto: Sand Fotografie

Verkooppunten

Deelnemers

Publieks info