Oude bekenden in Hellendoorn


Twee oude bekenden op de Hellendoornse proeven, het is weliswaar al een aardig tijdje geleden (23 jaar) maar dit jaar zijn Jörgen Jonasson, navigator Nicklas Jonasson en het hele team uit het Zweedse Umeå er weer bij. Hun laatste rally op de Hellendoornse paden was in 1994, in de tussentijd hebben ze niet stil gezeten.

Het begon voor Jörgen allemaal begin jaren negentig, hij reed toen in het Zweedse Junior Rally Team met een VW Golf 2 GTI. In die tijd heeft hij veel ervaring op kunnen doen en in 1995 won hij de Volkswagen Euro Trophy met een Golf 3.

Niet veel later in 1996 werd hij Scandinavisch Kampioen in diezelfde VW. Vele overwinningen volgden en ook in het WRC was hij geen onbekende, tussen 1995 en 1999 reed hij 6 rally's mee. In het WRC F2 klassement behaalde hij de eerste plaats in 1998 met een Seat Ibiza KitCar.

Tot en met 2003 werden er verscheiden rally's gereden, waaronder rally's in Jamaica en Nieuw Zeeland.

In de periode tot en met 2009 werd het wat rustiger en eisten het familie leven en werk veel tijd. Ook niet geheel onbelangrijk natuurlijk! Toch begint ergens in 2010 het rally gevoel weer te kriebelen bij Jörgen en diens neef Nicklas, ze besluiten een Golf 4 KitCar aan te schaffen.

Alsof ze nooit weg zijn geweest behalen ze overwinning na overwinning met voornamelijk lokale rally's.

In 2017 ging het roer helemaal om, er werd een Skoda Fabia R5 aangeschaft en dat werpt tot op heden goed zijn vruchten af. De heren behalen 5 overwinningen dit jaar in lokale rally's en worden tweede tijdens de welbekende Östersund Winter Rally. Hun laatste podiumplaats is die in Kolsva met een nette 3e plek.

En komend weekend staan ze, na een afwezigheid van 23 jaar, weer aan de start in Hellendoorn. Wij wensen de twee neven heel veel succes en bedanken Törsten Jonasson (Teammanager en tevens vader van Jörgen) voor de medewerking aan dit klein maar krachtige bericht.

Het team inclusief de monteurs is sinds 1994 onveranderd, we zijn heel erg benieuwd hoe zij de vele veranderingen die door de jaren zijn gemaakt ervaren.

Verkooppunten

Deelnemers

Publieks info