Ik geef het stokje door aan: Berto Plomp


Welkom bij onze nieuwe rubriek "Ik geef het stokje door aan:"

De bedoeling is dat de lezer, jullie dus, kennismaken met de mensen achter de organisatie van de Eurol Hellendoorn Rally. De eer is aan mij om de aftrap te mogen doen.

Mijn naam is Berto Plomp, Voorzitter van de Stichting Hellendoorn Rally. Ik ben 48 jaar jong, getrouwd met een geweldig lieve vrouw en vader van 2 fantastische kinderen.

Mijn dochter is 13 jaar oud, zit in 2-HAVO en is druk met school en houdt van muziek.Ze speelt nu al 5 jaar harp, een moeilijk maar heel mooi instrument.

Mijn zoon is 10 jaar oud, voetbalt, heeft een eigen kart en speelt drums.

Ik ben zelf werkzaam als inkoper bij een grote interieurbouwer uit Nijverdal, al 30 jaar bij dezelfde werkgever.

Mijn affiniteit met autosport begon al heel lang geleden. In 1987 ben ik in aanraking gekomen met de autosport door mee te doen met kaartleesritten bij de ASVH. Vrijwel tegelijkertijd ben ik ook slalom wedstrijden gaan rijden. En dat alles met succes, de ene overwinning na de andere in mijn klasse.In die periode kwam ik ook in contact met de rallysport, een collega had een Alfa Romeo 33 4x4 en ging daarmee rally’s rijden. Ik mocht mee als monteur. Chef linker achterwiel zal ik maar zeggen.

Het heeft niet lang geduurd voordat ik mijn licentie heb behaald, omdat ik toch ook wel een keer mee wilde over de proeven. Eén van mijn eerste wedstrijden was de eurosprint, op het autocross circuit in Valkenswaard. Daarna nog wat wedstrijden met de 33, maar al snel daarna hebben we een Alfa GTV 2.0 opgebouwd en zijn daarmee gaan rijden. Tot het geld op was.

Daarna heb ik bij diverse rijders op de hotseat gezeten, door de jaren heen. Je zou het freelance navigator kunnen noemen. Dit bij bekendere en onbekendere rijders zoals;

  • Peter Haakmester, Golf GTI-G60
  • Harry Kleinjan, Golf GTI-G60
  • Bas van Kamperdijk, Golf GTI-G60
  • Harry vd Meer, Fiat cinquecento trofeo
  • Ernst Kranenburg, Ford Escort Cosworth
  • Frank Cruts, Peugeot 205 GTI
  • Mike vd Brink, Peugeot 205 Guttmann
  • 3 jaar Nissan Micra challenge met Martin Menzing
  • Götz Pfauder, Opel Ascona A, Peugeot 205 GTI cup en Mercedes 450 SLC (10 jaar volgehouden samen)
  • Eric-Jan Niemann, BMW E36 en BMW E30 M3

In 2013 heb ik de helm aan de wilgen gehangen en ben toegetreden tot het bestuur van de Stichting Hellendoorn Rally.
Eerst als secretaris, maar na het aftreden van de voorzitter na 9 succesvolle jaren heb ik me beschikbaar gesteld als voorzitter.

Dit is blijkbaar goed bevallen, want ik mag me nu voorzitter noemen van de geweldig mooie Eurol Hellendoorn Rally. We hebben voor 2017 de boel al aardig op de rit en we hebben wat leuke en positieve veranderingen doorgevoerd. Ik wens iedereen alvast een hele mooie editie van de Eurol Hellendoorn Rally 2017 toe!

En ik geef het stokje graag door aan Fons Wolfkamp, hij heeft mij er in alle begin bijgehaald.

Verkooppunten

Deelnemers

Publieks info